10.- Josep Maria Ferran es prepara per a ser el nou president de l'associació de veïns i veïnes Verge del Carme de Tarragona.-

Estem davant els nous reptes de la seguretat ciutadana, de la participació i del paper de les associacions de veïns i de veïnes.-

Josep Maria Ferran es prepara per a ser el nou president de l'associació de veïns i veïnes Verge del Carme (Eixample Sud) de Tarragona.-

Relleu en la direcció i en lideratge veïnal.- Darrera la dimissió de l'actual president Marià Comes, per raons de salut, cal tirar endavant l'associació veïnal i a més el projecte federatiu veïnal de la nostra ciutat. Cooperant de sempre i el fins ara sotspresident i vocal de cultura i de la causa Cooppel per la Pau, que porta des de 1982 convivint al barri, quasi 40 anys.

Per a Josep Maria Ferran el repte és triple, es tracta de mirar de cara del paper del moviment veïnal global de la ciutat, el paper de la federació veïnal de Tarragona Centre, Eixample i Nord denominada per Segle XXI i el moviment veïnal dels carrers del Pere Martell, Jaume I, Francesc Bastos en l'Eixample Sud o Nou Centre, oberts a Ramon i Cajal, Prat de la Riba, Plaça Ponent, carrer Sevilla, carrer Vidal i Barraquer, fins carrer Reial. . 

No ens importa estar en l'Eixample Sud o en el Nou Centre, en la nova ordenació de Consell per Districtes i Pressupostos Participatius, la nostra opinió és Parc Central, Ramon i Cajal, Pau Casals, Avda Maria Cristina, camp de Mart i plaça Europa.

https://tarracooppel.blogspot.com/2021/01/04-la-construccio-mental-collectiva-de.html

El món veïnal de Tarragona és la clau de la participació i de la representació veïnal de la ciutat i el que cal és ser pragmàtics i eficients de cara al futur immediat, en la suma altres sectors socials, culturals, comercials, etc..

L'associacionisme veïnal s'ha de reinventar, és incongruent que es doni 1000 euros d'ajuda o subvenció per part de l'Ajuntament i que les comissions bancàries cobrin 60 euros cada trimestre per tenir una simple llibreta per a cobrar-la. Això suposa 240 euros l'any per tenir una llibreta a la Caixa Banc, per exemple. No cal dir de les dispeses d'aigua, brossa, electra, telèfon, etc. que calen sumar a les dispeses.

Cal cohesionar-nos junts en la Federació veïnal i moltes gestions han de ser federatives i de forma conjunta en la gestió federal més que anar cadascuna pel seu compte.

Per tant com a nou president de l'associació de veïns i veïnes de la Verge del Carme i secretari de comunicació i actes de la Federació Segle XXI de veïnat Centre, Eixample i Nord ens haurem de plantejar dues coses: anar units i ajudar-nos en la solidaritat.

L'associació de veïns i veïnes Verge del Carme penja d'un fil  la seva seu, està en mans de l'Ajuntament la seva continuitat. No tenim seu de propietat pública fixe. Malgrat tot mantindrem amb seu o no el futur de l'associació i lluitarem pel moviment veïnal des del voluntariat i de la solidaritat, que ens caracteritza.

Demanem dues seus, una la seu veïnal pròpia i l'altra la seu de la Federació veïnal Segle XXI, estem en la mirada del segle XXI que el moviment veïnal s'ha de reinventar i reestructurar de la forma més efectiva, més participativa i representativa, on les persones ens identifiquen en la ciutat i generem la pertinença en la mateixa des de diversos nivells.

Cal prendre decisions, i si esperem massa moltes associacions i la xarxa associativa veïnal i no veïnal com cultural, social i educativa sortirà minvada i quan una associació desapareix costa molt moltíssim tornar-la a recuperar.

Esperem en els propers dies plantejar a l'Ajuntament un full de ruta veïnal de ciutat.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

86.- Taules Cooppel de transparència en investigació educativa a l'Ateneu de Tarragona 11-04-2024 a les 19 hores

85.- EL FERROCARRIL La sala de gom a gom de l'ArxIu del Port.

84.- Hem fet una visita Cooppel de Mans Unides i el museu del Port de Tarragona