02.- Club C@M.ins Cooppel Antoni Martí (i Franquès) institut de Tarragona.-

 


Club C@M.ins Cooppel 

C@M.ins = Cooppel Antoni Martí . institut

Activitats extraescolars telemàtiques de suport a les famílies de l'institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona 

Activitats d'interès social i públic, de lliure accès i gratuïtes.

Iniciativa adherida a la UNESCO. https://es.unesco.org/   "Construir la Pau en la Ment de les Persones"

 Participem al debat de la UNESCO, 2023                                                     https://catesco.org/portfolio-items/1892/?portfolioCats=16

"""Qx.)))... 

Logo gràfic: Des dels núvols, la pluja, rega la nostra terra i ens ajuda a créixer en els nostres arrels cada camí més profunds clavats en la vida i en el seu futur.

Els Colors del SI compromès personal i col·lectiu del Cooppel.
Els valors i les normes dels jocs Cooppel a nivell simbòlic, amb justificació històrica i valor mnemotècnic, amb el SiS (símbol de sobre) i els seus colors per a la fabricació de les targetes Cooppel de jocs de taula i de taulers.
Amb els colors dels set principis del Disseny Universal dels Aprenentatges:
Representar.-
1.- C.- Comprendre. Color roig.
Expressar.-
2.- D.- Decidir i voler recordar  en el futur. Color blau.
3.- I.- Interpretar iniciatives sobre estratègies pel record amb imaginació i tècniques de la PNL, color verd.
4.- O.- Objectivar mentalment. Color groc.
Comprometre's.- 
5.- R.- Rubricar el compromís en el projecte i ajudar a resoldre problemes reals.- Color negre.
6.- SiS.- Saber solidari sistemàtic i sistèmic. Tot el simbol Si/ de cinc colors
7.- ___.- Buit i silenci mental. Observació activa i lliure del comportament dels altres i del teu propi. Absència del color.
I els set principis inclusius culturals i valors socials:  
1.- Actius, 2.- Ecològics, 3.- Interemocionals, 4.- Olímplics 5.- Útils del disseny universal dels aprenentatges, 6.- Neurocientífics del talent  i 7.- De la seva iniciativa creativa i cooperativa, en construir la pau en la ment de les persones i a favor dels Objectius del Desenvolupament Sostenible O.D.S. 2030.


01.- Presentació.-

"Des dels mitjans i el nostr entorn, la pluja de la informació, rega la nostra ment, ens cal saber i tenir el control mental d'aprendre a aprendre de com podem créixer el nostre talent per a ser constructors de pau i de decidir els camins que faran el que en el futur siguem ciutadania competent local i mundial en els O.D.S. 2030"

Ferran jm. 2016 Ponència en el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona.

En els tres ingredients explosius del vincle sà: 

1.- El contacte afectiu, 

2.- En la concentració i el control mental en aprendre a aprendre i 

3.- En el compromís del seu entrenament lúdic mental amb el seu sentit cooperatiu divertit, 

Comença el creixement del nostre talent personal i en família. Si sols funcionem al 10% del nostre talent, perquè ens quedem en tant poc. Ara tens una oportunitat.

Cooppel. Antoni Martí institut, nous camins mentals pel talent d'aprendre a aprendre.

Programa de Suport Telemàtic a les Famílies amb menors d'edat escolaritzats a l'ESO des de 2012.

02.- Una mica d'història 2007-2021.-

En el 2007 constituïm la primera escola oberta de pares i mares en el Centre Cívic-Biblioteca de Torreforta.

En el 2011 es forma un equip de voluntaris, format per professorat jubilat de dos mestres i un professor de la URV a l'institut Antoni de Martí Franquès amb un professor actiu de l'institut.

En el 2012 s'inicia la comunitat d'aprenentatge de pares, mares i fills i filles amb trobades a l'Ateneu de Tarragona i al nostre institut, el 29-10-12 a la sala de Graus del Campus Catalunya de la URV es presenta el projecte com a tesi i participa el Dr. Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau de Barcelona, el qual fa la cloenda.


En el 2013 el 22 de maig formem part del Consell Escolar de Centre i es presenta el projecte de Federació Cooppel a l'Ateneu de Tarragona, presideix d'honor l'acte el Dr. Arcadi Oliveres. I a l'institut s'inicia amb la participació d'estudiants de BAT i universitaris en pràctiques a la Biblioteca assistida Cooppel.

En el 2016 formem part com a un recurs més del Pla Educatiu d'Entorn de la ciutat. Institut Municipal d'Educació de Tarragona. Oberts a famílies d'altres escoles, instituts i centres educatius de la ciutat

En el 2020 vistes la situació excepcional que tots sabem iniciem estratègies en l'atenció telemàtica l'expansionem amb contactes a Catalunya, Andorra , Espanya i Hispanoamèrica. Ara també al Priorat.

03.- En què consisteix aquesta oferta.-

Oferta 2021 en atenció i de suport telemàtic a les families amb menors d'edat, amb prioritat escolaritzats a l'ESO del nostre institut.

La necessitat de suport en l'acolliment i en l'acompanyament a 1r ESO.

3.1.- Oferta d'activitats i horaris

HORARIS FIXES DINS DE LA SETMANA.-

A.- OFERTA DE LA BIBLIOTECA COOPPEL amb el sistema Meet de reunions.-

En horari fixe de 17 a 19 hores de cada dilluns a dijous lectius fins el dia 6 de maig de 2021.

1.- Oferta de la Biblioteca Meet  associada Cooppel (B@C), amb silenci i temps per a consultes. Ajuda a estructurar el temps, sentir-se acompanyat i més motivat en precisar les tasques escolars. De dilluns a dijous lectius de 17 a 19 hores fins el 6 de maig de 2021.

B.- OFERTA DEL TELEPROGRAMA MÀSTER COOPPEL amb el sistema Meet de reunions.-

2.- Oferta de, Tele Programa Màster Cooppel. Tots els dissabtes a les 11 hores del matí i hores que s'acordin amb les famílies com si fóssim una cooperativa.

El TelePrograma Màster Cooppel és un Meet de reunions que es porten a terme tasques per aprendre a aprendre de forma divertida com a receptes de cuina  amb la cura dels coneixements com si fossin aliments elaborats des de les tasques mentals del record competencial. Això suposa també exercitar l’aprendre a planificar-se i a comunicar-se. El seu fill o filla planificarà les tasques a dur a terme cada dia, tindrà un horari, un espai adequat i en silenci a casa. Tindrà accés al sistema tecnològic de comunicació adequat WHAT’S i/o MEET.

Més info:
https://cooppeltalents.blogspot.com/2021/01/4-programa-master-cooppel.html

=======================================================

 
C.- Amb cita telemàtica prèvia     What's  Núm. 619 79 39 69

Horari amb cita prèvia entre les franges horàries següents amb sessions a concertar de 45 minuts:

- Matins de les 11 a 13 hores. Tardes de 19 a 20 hores. Nits de 22 a 23 hores.  De dilluns a dijous.

- Divendres de les 11 a 13 hores i de 17 a 20 hores. 

Amb possibilitat de dissabtes i diumenges per causa justificada per raons laborals, de malaltia o altres necessitats essencials de les famílies.

La Federació Cooppel no té vacances ja que aprendre és divertit i es per sempre i l'Observatori Digital és permanent ja que s'aprèn quan volem i no tenim pressió de cap classe, en temps d'oci i de l'esplai.

Les activitats que es poden dur a terme amb cita prèvia, a més de les dues en temps fix, són:

3.- Oferta d'entrevistes Meet o What's amb cita prèvia en temps fora al fixe. Dins de l'horari atenem les consultes amb microtallers de 15 minuts amb explicació i exercicis pràctics  i consultes orals personalitzades, amb comentaris Cooppel de com convertir en un joc els coneixements. Aprendre a jugar amb creativitat els teus coneixements es fa més divertit saber. Màxim 30 minuts dins de les dues hores.

L'atenció la fan també cinc estudiants de BAT del nostre institut i dues estudiants universitàries de pràctiques amb la coordinació de dos professors emèrits.

4.- Consultes escolars per escrit en What's dins del grup del dia de la setmana dilluns, dimarts, dimecres i/o dijous en el moment que es planteja. Fills/es sols.
5.- Consultes, entrevistes i presentacions de microtallers a pares i a mares sols.

6.- Microtallers amb pares/ mares amb ells seus fills/es, junts.

7.- Trobades telemàtiques Meet, Cooppel Àgora o Fòrum per a practicar l'oratòria, la retòrica i la dialèctica. Les àgores són per a exposar coneixements i experiències i el fòrum per debatre i treure conclusions.

8.- Entrevistes de fixatge al Club Cooppel i com funciona el Màster de la Federació Cooppel amb pare/mare i fill/a i el Teleprograma Màster Cooppel. Amb famílies protegides i protectores de la tesi Cooppel per la Pau.

         Com altres jocs, es tracta de moure les peces, en el nostre cas és el nostre mòbil mental. El joc mental del Cooppel consisteix en agafar una vuiteneta o un foli en 8 parts, s'escriu una pregunta per una cara i per l'altra la resposta a partir d'allò que valorem que s'ha de recordar en el futur per a ser competents. Primer és fa una xul Cooppel (xuleta), després es converteix en una targeta Cooppel i més tard es fa una baralla de cartes Cooppel. També es poden fer taulers com de parxís sobre mapes conceptuals, mentals i decisoris. Guanya qui es queda sense cartes i les lliure al Banc Cooppel. Tot això s'aprèn amb microtallers amb explicacions i exercicis pràctics.



A més informem:

9.- Informació sobre xerrades col·loqui telemàtiques pròpies del Cooppel o organitzades per altres entitats i que tenen interès educatiu, cultural o científic.



 I acompanyem telemàticament en:

10.- Activitats en família practicant l'entrenament lúdic del Cooppel: visites de museus, espais naturals, rurals i/o urbans i sales d'exposicions temporals o tallers d'esplai. Anem a comprar junts. Organitzem la llar. Dins de les normes sanitàries vigents

Oficina


OFICINA Meet Cooppel.- També podeu fer ús de l'Oficina Virtual dels Drets Humans i de la Natura de la ciutat de Tarragona i de Catalunya-Andorra:

11.- Si estàs en el xat What's grup INFO Cooppel tindràs invitacions per quan a més de xerrades i actes punt 6 anterior, o compartir experiències en família amb el Cooppel en el punt 7 anterior, aquí tindràs una invitació a una reunió Meet que vol dir que l'oficina està oberta i pots entrar dins de la franja horària indicada en l'anunci el moment que et vagi bé o quan puguis, avisant abans als mateix whats INFO Cooppel i sol·licitant la teva entrada. 
També pots compartir en privat, en grup limitat o si vols, sols si vols difusió per la ràdio PriOreM PrioRaT, col·laboradors de ràdio Falset, escoltable a arreu del món.

12.- També pots compartir experiències que poden ajudar a altres: explicar anècdotes, iniciatives, entitats, recursos a l'abast. Primer t'escoltem i després mirem com poder-ho compartir.

Som col·laboradors des de 2008



3.2.- Com inscriure's i matricular-se al Club CAM.ins Cooppel per assistir i participar a la Bibliotec@ Cooppel o al TelePrograma Màster Cooppel?

1.- Assistir a una reunió general telemàtica de presentació. Ho enviem un what's per a invitar-te a una reunió telemàtica.

2.- Facilitar per what's 619 79 39 69 o per info@cooppel.org el vostre correu electrònic a la fi de rebre la fitxa de matriculació al Club Cooppel  CAM.ins.

3.- En la fitxa indicareu el vostre núm. de whats , els dies que assistirà a la Biblioteca i si us interessa participar en les modalitats de cita prèvia.

Tecnologia a la llar: Cal tenir dispositiu amb accès a Meet i What's

Les atencions i suports Cooppel són gratuïts dins de la campanya construir la Pau en la Ment de les Persones de la UNESCO i a favor dels O.D.S. 2030 de les Nacions Unides.

Aquesta és una de les 10 Estratègies Cooppel en la nostra ciutat de Tarragona. Per conèixer les altres nou, més informació a sota: 

https://tarracooppel.blogspot.com/2021/01/01-tarraco-tarragona-associacions.html

04.- Contacte permanent.-

Ferran   info@cooppel.org      What's 619 79 39 69                                                     Professor emèrit i honorari responsable de Causa Cooppel per la Pau

Tenim el compromís del codi ètic dels Drets Humans, del Voluntariat Social i de la pedagogia, clica a sota:                                                                    https://www.pedagogs.cat/reg.asp?id=1759&c=28&sc=103&i=ca

Més info sobre aplicacions de la tesi Cooppel per la Pau 2023: 



Cooppel a Tarragona, ciutat

https://participa.tarragona.cat/proposals/156-fer-mes-difusio-digital-de-programes-de-suport-a-les-families-cooppel

https://tarracooppel.blogspot.com/



Cooppel, també estem al Priorat.

https://dretsiresponsabilitatssompriorat.blogspot.com/

https://www.agendapriorat.cat/users/f%C3%B2rum-drets-humans-i-de-la-natura-del-priorat

https://www.agendapriorat.cat/activitat/es-posa-en-marxa-la-biblioteca-associada-cooppel-meet-del-priorat

En quan es pugui es poden fer excursions a l'espai natural de Montsant, Siurana, Cabacés, espais rural dels pobles de la comarca, visita de museus locals, ruta escultor Modest Gené del Priorat, visita de Falset i museu del vi, Parc Natural, etc......
Aquí anirem informant en l'agenda del Priorat:  
https://www.agendapriorat.cat/

Centre d'Estudis del Priorat  CeP  https://centreestudisdelpriorat.blogspot.com/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

86.- Taules Cooppel de transparència en investigació educativa a l'Ateneu de Tarragona 11-04-2024 a les 19 hores

85.- EL FERROCARRIL La sala de gom a gom de l'ArxIu del Port.

84.- Hem fet una visita Cooppel de Mans Unides i el museu del Port de Tarragona