105.- EXPRESSA'T Campanya per al benestar de la ciutadania. Participa i Opina sobre el soroll als barris.-




L´Ajuntament de Tarragona obre un procés participatiu previ al´elaboració del Pla d´Acció contra el Soroll (2024-2029) a través del portal de participació ciutadana participa.tarragona.cat.

Els mapes de soroll i els plans són instruments per a la gestió ambiental del soroll. Segons ha explicat el regidor de Territori, Nacho García, «la gestió ambiental del soroll té com a finalitat evitar, prevenir o reduir la contaminació acústica a què està exposada la població i la preservació i millora de la qualitat acústica del territori».

Dins el marc legal actual, les aglomeracions de més de 100.000 habitants han d'elaborar mapes estratègics de soroll per avaluar l'exposició de la població al soroll que prové de diferents fonts en una zona determinada.

En base a aquests indicadors, les aglomeracions han d'elaborar uns plans d'acció per millorar i recuperar la qualitat acústica allà on sigui necessari i per mantenir la qualitat de l'entorn acústic allà on els resultats ja siguin satisfactoris.

De manera específica, els plans d'acció són instruments per a la preservació, la recuperació i la millora de la qualitat acústica i que tenen, entre d'altres, els objectius d'afrontar globalment les qüestions que fan referència a la contaminació acústica a les zones corresponents, determinar les accions prioritàries que cal fer en cas que se superin els objectius de qualitat acústica i protegir les zones tranquil·les.

El municipi de Tarragona, juntament amb el municipi de la Canonja, formen la major aglomeració del Tarragonès, amb una extensió total de 65,20 km² i una població de 144.251 habitants (dades IDESCAT 2023).


 https://www.diaridetarragona.com/tarragona/tarragona-quiere-saber-el-ruido-que-sufren-sus-ciudadanos-NC20119703


CAL FER PROPOSTES

https://participa.tarragona.cat/processes/plaacs/f/66/proposals/127



La meva proposta.

EL SOROLL ÉS UN AGENT DE MALALTIES

S'ha de quedar clar els horaris de tancament de les terrasses i dels bars i fer una campanya de conscienciació i sensibilització de cara a la salut de la bona diversió i a la salut de respectar el silenci de descans. Ha de quedar clar en cada comerç per als proìetaris, per al personal consumidor i per al veïnat afectat.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

86.- Taules Cooppel de transparència en investigació educativa a l'Ateneu de Tarragona 11-04-2024 a les 19 hores

104.- No acceptarem cap presidència i ens negarem a pagar quotes si no hi ha un compromís de bon funcionament.-

110.- El vandalisme, el passotisme i el passivisme ens passen factura a la comunitat.