64.- Duta a terme la Taula de Drets veïnals a l'Ateneu de Tarragona

 Avui a l'Ateneu de Tarragona, dijous dia 24 de novembre de 2022 a les 19 hores.


Han participat de les diverses entitats convidats AAVV Centre


Drets Veïnals què calen conèixer

Taula rodona informativa al voltant de temes d'interès veïnal. 

On participaran:

- N' Héctor Ruana Pascual, Gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona  - Na Maria José Loos, presidenta de l'Associació ACVOP ( Associació Catalana en defensa de Vídues/ os, Orfes i Pensionistes entre altres. 

- Coordinarà J.M. Ferran, impulsor de la Causa Oferta Cooppel per la pau i en Investigació-Acció d' Ètica dels  Drets Humans i de la Natura a la ciutat de Tarragona i el Priorat.




Primer de tot s'emmarcà l'acte dins del paper de les AAVV i de la Federació veïnal Segle XXI, que tots sabem que tenen tres funcions clau: 1.- La representació veïnal i dels espais públics del territori, 2.- La mediació a favor de la convivència, de la seguretat i del benestar del veïnat i 3.- La de cohesió social i festiva. Ens podem trobar models d'AAVV unes més que altres, que estem treballant els tres punts fins també la del factor més reivindicativa.
Avui hi havia representants de l'Ateneu de Tarragona, de les AAVV Centre i Verge del Carme, amb la participació de la dels ponents.
L'objectiu avui era presentar dos recursos de suport tècnic, informatiu, orientatiu i d'assessorament per a la millora dels barris i oferir millor atenció a les persones.
La Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona proposà un conveni de col·laboració de cara al suport de les comunitats veïnals compreses per part de la comunitat de persones propietàries. 
Per a la mirada veïnal nosaltres com a Segle XXI ens interessa donar un suport a les AAVV federades i a les comunitats veïnals que estan formades per les persones propietàries com per les llogateres. El benestar ha de ser per a totes les persones i és qüestió de justícia i de participació autèntica.
La Cambra oferirà una atenció i unes possibilitats a totes les AAVV que poc a poc anirem donant a conèixer pels nostres barris, després de ser aprovada si procedeix per l'assemblea federal de Segle XXI.
També és va tractar per part de Maria José Loos de persones Pensionistes, Orfes i Vídues, els drets d'aquests col·lectius, i dels drets sobre casos de parelles estables, de fet com divorciades.
Venen temps ferms, durs i insegurs per això les associacions veïnals són les que tenim la missió d'ajudar al veïnat i ajudar a construir junts la nostra identitat de barri i de ciutat, la pertinença a projectes propis de cada AAVV i la participació en general, repte clau per a la lluita i la millora del benestar de tots.


Està dins d'un programa solidari que amb la mirada fins ODS 2030




Cicle de conferències i xerrades mensuals a l'Ateneu de Tarragona


La propera serà el dia 15 de desembre a les 19 hores a l'Ateneu de Tarragona sobre com aprendre a aprendre sempre i en tot lloc i com construir la pau en la ment de les persones, segons l'experiència a la ràdio, en el món associatiu i veïnal, i a més amb testimonis en el suport a les famílies de l'institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona en el programa Cooppel de 10 anys.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

86.- Taules Cooppel de transparència en investigació educativa a l'Ateneu de Tarragona 11-04-2024 a les 19 hores

85.- EL FERROCARRIL La sala de gom a gom de l'ArxIu del Port.

84.- Hem fet una visita Cooppel de Mans Unides i el museu del Port de Tarragona