52.- Autoritat Pública de Suport Motivacional Empoderament Social (APSMES) als carrers

 Programa d'investigació acció ètica de Drets Humans i de la Natura de Tarragona.

El paper de l'Autoritat Pública de Suport Motivacional Empoderament Social (APSMES) als nostres carrers de la ciutat.

Felicitem i Avisem Sicerament ( FAS) Aplaudim, Invitem i Avisem.

Quan identifiquem una conducta positiva la motivarem i quan sigui negativa pregarem i avisarem.

En quina autoritat? 

Si tenim una responsabilitat veïnal (presidència, vocalia), associativa (direcció, presidència, vocalia...)...

Si ets docent o professional de justícia, etc. 

Això ens dona Autoritat Moral Pública


Com comunicar-se el veïnat?

Com motivar o avisar comportaments?

Què és l'autoritat?

Significat d'Autoritat

Què és Autoritat: (1)


L' autoritat és la facultat o potestat que es té per governar o exercir el comandament . La paraula, com a tal, prové del llatí auctorĭtas , auctoritātis , que alhora deriva del verb augure , que significa 'augmentar', 'promoure'.

Com a tal, l'autoritat és l' atribut que atorga a una persona, càrrec o ofici el dret a donar ordres . Així mateix, és la qualitat que propicia que una ordre de compleixi . D'aquesta manera, tenir autoritat suposa, d'una banda, manar, i de l'altra, ser obeït.

En aquest sentit, l'autoritat s'associa al poder de l'Estat que, com a tal, es regeix per una sèrie de lleis i normes segons les quals està dotat de poder per exercir l'autoritat sobre els ciutadans que en formen part. Per això autoritat també és sinònim de potestat, facultat i legitimitat per manar o ordenar.

L'autoritat, per altra banda, suposa també el prestigi i crèdit que es reconeix en una persona o institució, per raó de la seva legitimitat, qualitat o competència en algun àmbit o matèria específic: “A la cúspide de la seva carrera, el pensador francès era considerat una autoritat en antropologia moderna”.

Com a autoritat també es designa la persona que exerceix o posseeix qualsevol mena d'autoritat : “Les autoritats universitàries van fer entrada al recinte”.

Així mateix, com a autoritat també es coneix el text o l'expressió d'un llibre o escrit que se citen com a suport d'allò que s'al·lega o es diu.

Autoritat moral

Com a autoritat moral s'anomena aquella que s'imposa mitjançant la coherència que un individu mostri entre les paraules, els valors i les accions. Com a tal, l'autoritat moral sorgeix de les nostres accions, de la manera com mostrem als altres la manera com ens conduïm, prenem decisions i actuem. D'allí que es consideri que la veritable força de l'autoritat es trobi a l'autoritat moral.


  • Autoritat operativa : és aquella que no s'exerceix sobre altres persones o empleats, sinó que s'empra per prendre determinades decisions i executar certes accions, pròpies de la funció de l'empleat.
  • Autoritat tècnica : és la que un individu posseeix a causa del seu prestigi, experiència o capacitat, i que li atorga cert poder i influència sobre determinats assumptes o matèries.
  • Autoritat personal : és aquella dels qui tenen cert ascendent sobre altres persones, a causa de les seves qualitats, bé siguin morals, socials o psicològiques.
La més important en respecte a la família és:

https://www.significados.com/autoridad/

(1)  https://www.conceptosjuridicos.com/delito-de-desobediencia/




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

86.- Taules Cooppel de transparència en investigació educativa a l'Ateneu de Tarragona 11-04-2024 a les 19 hores

85.- EL FERROCARRIL La sala de gom a gom de l'ArxIu del Port.

84.- Hem fet una visita Cooppel de Mans Unides i el museu del Port de Tarragona