40.-Un alcalde de Tarragona, Pedro Cobos punt de mira de la Causa SISF Cooppel per la Pau.-

Ara posarem en marxa per al 2022-23:

La Cooppel Ruta Cobos de Tarragona amb fotografies i videoclics, que es puguin conèixer  i observar des dels exteriors els edificis. 

Farem el 22 de maig de 2023 en motiu dels 165 anys del seu naixement una exposició digital a l'Ateneu de Tarragona  

Els edificis i les obres d'un alcalde de Tarragona, Don Pedro Cobos punt de mira dels Motius d'Interès Cultural amb Risc d'Oblit (MICRO) de la Causa Solidària Internacional Sense Fronteres (SISF) Cooppel per la Pau.- 

37.- Ateneu de Tarragona, 28-04-22 nova trobada pels Motius d'Interès Cultural amb Risc d'Oblit.- (tarracooppel.blogspot.com)

La nova trobada Cooppel serà el proper dijous dia 12 de maig a les 19 hores, on exposarem el programa Cooppel de suport a les famílies curs 2021-22.-

Així com hi ha la classe inversa, també tenim la conferència col·loquial inversa, la taula modera i els protagonistes són tots els assistents a l'acte.

És a la investigació cooperativa microsocial, de petits grups, en Drets Humans (Cooppel)




En Jesús Fandos és viudo de na Guadalupe Cobos, aquesta era la neta de Pedro Cobos Roa. Ajudarà a recuperar el Motiu d'Interès Cultural amb Risc d'Oblit, de l'avi de la família.



A partir de la proposta del promotor de la Causa Cooppel


L'Ateneu de Tarragona una llum cultural de la ciutat que il·lumina la foscor de la indiferència i de la ignorància


Per mitjà de la conversa és prenen decisions de cooperació pel projecte de recuperar fotografies antigues per exemple i poder-les publicar (Cooppel).

Pere Cobos i Roa, 1858- 
alcalde Tarragona 1910-12, en el seu mandat es va construir el Mercat Central, però no es sap que va ser gràcies a la donació dels seus terrenys. La plaça es dedicada a Corsini i a Cobos té sols el nom d'un passatge lateral que passa desapercebut.

Pere Cobos i Roa (Torquemada (Palència)22 de maig de 1858 - Tarragona6 d'abril de 1914) fou un polític i industrial català d'origen castellà. Posseïa una fàbrica d'electricitat a Jaén, anomenada Cobo y Cia, i milità en el republicanisme de Nicolás Salmerón. Posteriorment es va establir a Tarragona, on fou líder de la Unió Republicana. El 1909 fou escollit conseller a l'ajuntament de Tarragona i fou alcalde des del 13 d'abril de 1910 fins a l'1 de gener de 1912.

Durant el seu mandat s'inicia la construcció de l'edifici del Mercat Central (1911) i se celebren les festes del Centenari del setge de 1811 i comença l'enderrocament simbòlic del Penal del Miracle. A la mort del senador republicà Agustí Sardà i Llaveria el 1913 fou elegit per a ocupar el seu escó, però va morir sense arribar a ocupar el càrrec.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Pere_Cobos_i_Roa




Luís Corsini


Pere Cobos, contratista



Alcaldes de Tarragona



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

86.- Taules Cooppel de transparència en investigació educativa a l'Ateneu de Tarragona 11-04-2024 a les 19 hores

85.- EL FERROCARRIL La sala de gom a gom de l'ArxIu del Port.

84.- Hem fet una visita Cooppel de Mans Unides i el museu del Port de Tarragona