36.- Segons el professor Sr. Ferran davant del nou repte "SoM TarragOna", identitat, pertinença i participació del veïnat.-

 La importància de la participació ciutadana per a construir la pròpia identitat de SoM ciutat, tant com som Tarragona ciutat ponent, Tarragona ciutat nord, Tarragona ciutat llevant i Tarragona ciutat centre: part alta, centre-eixample i port o part baixa.

Ja ho va mencionar com a ponent en la taula de debat del POUM del passa dijous a la Cooperativa Obrera

83.- Hem participat en el debat sobre el POUM.- (novaavecvergedelcarmetarragona.blogspot.com)

Per a la participació ciutadana en les associacions veïnals, federacions i associacions de tota classe, les veïnals estan més encarnades en els propis espais públics, els propis carrers, places, etc.

Cap espai públic és propietat de cap associació, el protagonisme ha de partir de convidar a tothom en els processos reivindicatius i no caure en personalismes ni sensacionalismes.

Participar en consultes dins dels mateixos pressupostos, que simplement el veïnat pugui decidir detalls com escollir els arbres, on posar l'aparcament de patinets o bicis, el fet de  rebaixar la vorera en les entrades a parquings, les zones de carga i descarga, etc. Són simples detalls que són tema de ciutadania i no temes tècnics, ni polítics.

Decidir en el 2019 les magnolies del carrer Mallorca a prop de la plaça Ponent entre tres tipus d'arbres va ser un exemple de com s'han de democratitzar les decisions en els espais públics.

Cal confiar amb les AAVV i aquestes ser competents per a facilitar la participació ciutadana i comunicar els projectes que han de tenir una part de base tècnica i una part més decidible i opcional.



Per exemple en el carrer Pere Martell en el 2021 van posar un aparcament de patinets davant una fruiteria quan posat més avall no s'hauria perjudicat a ningú, i això és dins del mateix pressupost. Invertir l'aparcament de cotxes davant la fruiteria i posar l'aparcament de patinets on es l'aparcament de cotxes. Així es facilita més la descarga.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

86.- Taules Cooppel de transparència en investigació educativa a l'Ateneu de Tarragona 11-04-2024 a les 19 hores

85.- EL FERROCARRIL La sala de gom a gom de l'ArxIu del Port.

84.- Hem fet una visita Cooppel de Mans Unides i el museu del Port de Tarragona